Category: کتاب های تحلیلی و تحقیقی

مهارت کشف دروغگو

نویسنده: دیوید جی لیبرمن مترجمین: دکتر حسین رحیم منفرد و ابوالقاسم شیلایی مقدم در یک جامعه ایده‌آل، نه نیازی به دروغ است و نه نیازی به خواندن این کتاب، ولی ما در دنیایی از فریب زندگی می‌کنیم و خواه‌ ناخواه در این بازی گیر افتاده‌ایم. سؤال این است که آیا دوست دارید برنده شوید؟ مسلما …

ادامه‌ی مطلب

تورم و اخلاق

نویسنده: اندرو دیکسون وایت تجربه‌‌های تاریخی بسیاری برای اثبات نسبت وضعیت اخلاق و اقتصاد یک جامعه وجود دارند. نگاهی سرسری به تاریخ هم، به خاصه تاریخ در سده‌های اخیر، نشان می‌دهد که چه‌گونه، بی‌ثباتی و عدم امنیت اقتصادی، رواج سوداگری و دلالی، برساختن یک طبقه‌ی اجتماعی قلیل فرادست ثروتمند علیه اکثریت فرودست و درنهایت فقر …

ادامه‌ی مطلب

باغ وحش انسانی

نوشته: دزموند موریس ترجمه پرویز پیر فقط سه اثر از دزموند موریس به فارسی ترجمه شده است “میمون برهنه” و “باغ‌وحش انسانی” که در سال‌های ۱۳۴۹ و ۱۳۵۴ منتشر شدند، و تا سال ۵۷ دوبار هم تجدید چاپ شدند، ولی دیگر هیچوقت تجدید چاپ نشدند و برای همین بسیار نایابند و همچنین کتاب خواندنی “رفتارشناسی …

ادامه‌ی مطلب

چگونه دنیا را تغییر دهیم

نوشته؛ دیوید بورنستین، ترجمه؛ مجید محمدی و آرتمیز دانه‌کار، پیشگفتار كتاب با این جملات آغاز می‌شود: «آیا می‌توان فقر را به‌کلی از بین برد؟ آیا می‌توان درمان و بهداشت را به دورافتاده‌ترین گوشه‌های جهان رساند؟ آیا می‌توان اطمینان یافت كه هر كودک در هر كشور از تحصیلات خوبی برخوردار می‌شود؟ شاید امروز پاسخ مثبت به …

ادامه‌ی مطلب

قرن زیاده‌روی‌ها: قرن بیستم (از سال ۱۸۷۰ تا زمان معاصر)

نوشته: پاتریس توشار، کریستین برموند- بوسکه، پاتریک کابانل، ماکسیم لوفور، ترجمه دکتر عباس صفریان قرن بیستم را می‌توان یکی از پرحادثه و پرافت و خیزترین دوران تاریخ بشریت توصیف کرد و علت آن هم چیزی نبود جز پیشرفت بشر، به ویژه در زمینه فناوری تکنولوژیکی و دانش فنی که طبیعتاً چنین پیشرفتی تقاضای بشر را …

ادامه‌ی مطلب

در برابر استبداد

نوشته “تیموتی اسنایدر” ترجمه بابک واحدی، این کتاب با عنوان فرعی “بیست درس قرن بیستم”، اثر تیموتی اسنایدر، استاد دانشگاه ییل (Yale) آمریکا، متخصص در تاریخ اروپای شرقی، جنگ جهانی دوم و هولوکاست است. وی علاوه بر تدریس و تالیف، در حوزه‌های عمومی هم فعالیت دارد. ماجرای کتاب در برابر استبداد، از یک پست فیس‌بوک …

ادامه‌ی مطلب

بنیان های جامعه آزاد

نوشته “ایمون باتلر”ترجمه بردیا گرشاسبی، کتاب حاضر ضمن ارائه طرحی کلی از اصول تعریف کننده یک جامعه آزاد، با زبانی روشن و استدلالی نیرومند به تشریح برکات اجتماعی و مزایای اقتصادی پرشماری می‌پردازد که آزادی برای جوامع انسانی به ارمغان می‌آورد. نویسنده همچنین نشان می‌دهد که سیاست‌های سلطه‌طلبانه و دولت‌گرایانه کشورهای مدعی آزادی در غرب …

ادامه‌ی مطلب

آسیا در برابر غرب

نوشته دکتر داریوش شایگان، همراه با مشروطه و از زمانی که ملتی از خواب چند صد ساله بیدار شد و غول زیبای غرب مدرن را در برابر خود دید، کوشش روشنفکری ایران برای شناختن آن که دیگر است و شناساندن آن که خود است، آغاز شده. از آن هنگام تا به حال هر روشنفکری از …

ادامه‌ی مطلب

دیباچه‌ ای بر فرهنگ استبداد در ایران

نوشته “احمد میری” این کتاب، چگونگی تاثیر ساختار نظام استبدادی در ایران (با تاکید بر عصر پهلوی) بر شکل‌گیری فرهنگ سیاسی بررسی و ارزیابی شده است. به عبارت دیگر، نگارنده نشان می‌دهد که سیاست چگونه در ساخت فرهنگ سیاسی ملت ایران ریشه دوانیده و قدرت سیاسی برای حفظ و استمرار حیات خود چگونه فرهنگ سیاسی …

ادامه‌ی مطلب

فرهنگ ریشه شناختی واژه ها و کوتاه نوشته های دخیل اروپایی و آمریکایی در فارسی

نوشته “رضا زمردیان” سابقه تاریخی ورود واژگان اروپایی و آمریکایی به زبان فارسی به ارتباط میان ایران و اروپا در زمان زمامداران شاه عباس اول و جانشینان او باز می‌گردد. در آن دوره سفرا و ایلچیان و جواهرفروشان و … به ایران آمدند و با اوضاع جتماعی و ادبیات ایران آشنا شدند و در بازگشت …

ادامه‌ی مطلب