Category: تاریخ

تاملی در اعتقاد به زندگی های متوالی (جلد اول:یونان)

نویسنده: دکتر محمد خدادادی در هر کدام از این فصول، سعی شده که علاوه بر بیان دیدگاه­ های این بزرگان درباره زندگی ­های متوالی، اُمّهات دیدگاه­ های فلسفی ایشان نیز به صورت کوتاه و مختصر بیان شود، تا بدین ترتیب، مخاطبان اثر بتوانند به فضای کُلّی تفکّری این فیلسوفان نزدیکتر شوند و دلایل گرایش این …

ادامه‌ی مطلب

فواید گیاه خواری

نویسنده: صادق هدایت همه اعضای بدن غلام شکم می باشند و برای جستجوی خوراک به کار می روند. حواس ظاهری کمک به راهنمایی در این تکاپو می نماید. اعمال روحیه برای به چنگ آوردن وتشخیص خوبی و بدی خوراکها به کار می رود. این میل غریزی در حیوانات خیلی دقیق و موشکاف است. هر کدام …

ادامه‌ی مطلب

بزرگان تنکابن

نویسنده: محمد سمامی حائری بزرگان تنكابن عنوان كتابي است كه به ذكر احوال و آثار بزرگان تنكابن و رامسر پرداخته است. مؤلف در مقدمه ي كتاب مي نويسد: ابتدا تصميم بر اين بود كه فقط بزرگان رامسر را تدوين نمايم ولي پس از شروع به نوشتن دریغم آمد كه بزرگان منطقه ي تنكابن را تنظيم …

ادامه‌ی مطلب

تاریخ اجتماعی تهران در قرن سیزدهم جلد ۱

نویسنده: جعفر شهری تاریخ اجتماعی تهران دانشنامه‌ای است از مکان‌ها،حرفه‌ها،و اصناف مردم تهران در قرن‌ سیزدهم براساس خاطرات و مشاهدات هفتاد ساله ی نویسنده. این کتاب گسترش یافته و کامل شدهء کتاب گوشه‌ای از تاریخ اجتماعی تهران قدیم است که در سال 1357 به بازار عرضه شد.مطالب آن‌ کتاب نیز پیش از آن از برنامهء«فرهنگ …

ادامه‌ی مطلب

تاریخ تمدن ۱

نویسنده:هنری لوکاس مترجم:عبدالحسین آذرنگ کتاب تاریخ تمدن بشر از کهن ترین روزگار تا سده کتابی نوشته و چاپ شده در دو جلد است که در آن به اختصار ، به ویژگی ها و سیر تحولات جوامع انسانی و تمدن ها پرداخته می شود. در جلد اول این مجموعه ، طی سی و یک فصل ، …

ادامه‌ی مطلب

تداوم فرهنگ و هنر هخامنشی در زمان ساسانیان

نویسنده: فرخ ملک‌زاده پادشاهان هخامنشی در کتیبه‌های تاریخی خود مانند بیستون، نقش رستم، تخت جمشید، شوش، مصر و … بدون کمترین تعصبی گفتار و مطالب خود را به غیر از فارسی باستان به ایلامی و بابلی و حتی خط مصری تکرار کرده‌اند. در زمان ساسانیان نیز تقریبا همین وضع دیده می‌شود. یعنی ساسانیان نیز مانند …

ادامه‌ی مطلب

رجال آذرباییجان در عصر مشروطیت

نویسنده: مهدی مجتهدی کتاب حاضر شرح مختصری است از احوال و اقدامات یکصد و یازده نفر از شخصیت‌های ادبی, سیاسی و دینی آذربایجان, به ویژه نقش آفرینی‌های سیاسی آنها در عصر مشروطیت تا اواسط دوران پهلوی که مولف در طول هفتاد سال زندگی خویش با اکثرآنان محشور و مانوس بوده است .از جمله چهره‌های معرفی …

ادامه‌ی مطلب

کتیبه های بروجرد

نویسنده: حمید ایزدپناه دفتر حاضر “کتیبه های بروجرد” توسط حمید ایزدپناه نوشته شده و در سال ۱۳۵۵ توسط اداره کل فرهنگ و هنر استان لرستان به چاپ رسیده است. آنچه در این دفتر معرفی می‌شود کتیبه‌هایی است که در مساجد، بقاع متبرکه و بازار بروجرد دیده شده است و ممکن است در جاهای دیگر هم …

ادامه‌ی مطلب

مواجهه روشنفکران ایرانی با دین و تصوف در بوته نقد

نویسنده:زهیر باقری نوع پرست. نویسنده در این کتاب به آثار روشنفکران ایرانی‌ای می‌پردازد که به‌صورت مستقیم نقدهایی به دین و تصوف وارد کرده‌اند. آثار فتحعلی آخوندزاده، علی دشتی، احمد کسروی و آرامش دوستدار در این کتاب مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند. کتاب مکتوبات کمال‌الدوله از آخوندزاده، کتاب‌های عقلا برخلاف عقل و تخت پولاد از …

ادامه‌ی مطلب

شهر بی جغرافیا (گچساران )

مجموعه ای به قلم سیاوش میرزاده، زندانی دو رژیم سلطنتی و اسلامی، شاعر و عضو کانون نویسندگان در تبعید و نیز شاعر می باشد. که با نثری روان داستانهای این کتاب را روایت می کند.