Category: کتاب های ادبی

شعر بال

کتاب شعر بال اثر رضا دلاوری متخلص به جاوید آزاد ، شعری نو و منحصر به فرد است. رضا دلاوری یا جاوید آزاد، شاعر و گوینده شیرازی است. اشعار جاوید آزاد اکثرا با مفاهیم فلسفه و عرفان و روانشناسی همراه است. ایجاز که از مهمترین مشخصه های شعر چامک (شعر کوتاه نوین) می باشد،در کتاب …

ادامه‌ی مطلب

شعر پیشگویی شاه نعمت الله ولی

شاه نعمت الله ولی یک از صوفیان بزرگ ایران و یکی از پیشگویان بزرگ و به نام ایران و جهان است.کتاب چاپ قدیم و با زبان فارسی اردو است.کتاب پیشگویی های شاه نعمت الله ولی در بسیاری از نسخه ها تحریف شده و براساس اعتقادات و نظرات شخصی در عصر معاصر تغییر پیدا کرده است …

ادامه‌ی مطلب

آدمک حصیری

نویسنده آناتول فرانس، مترجم ناصح ناطق این یک کتاب ادبی است که توسط آناتول فرانس، نویسنده اهل فرانسه نوشته شده است. این کتاب یکی از آثار مشهور ادبی جهان به شمار می‌رود و شاهکار این نویسنده است.

بدعت ها و بدایع نیما یوشیج

نوشته: مهدی اخوان ثالث در این مجموعه‌ای از چند مقاله او در مورد “نیما یوشیج” کنار هم قرار گرفته و به نوعی ادای دین شاگرد در حق استاد و معرف آرا و بدایع “نیما یوشیج” است. در میان شاعران نیمایی، “م. امید” از متعهدترین افراد بود که بیش از هر شاعر دیگری به ذهنیات، و …

ادامه‌ی مطلب

دیوان کامل رهی معیری

به اهتمام کیومرث کیوان، مجموعه اشعاری در قالب غزل، مثنوی، قصیده، قطعه، رباعی و سایر قالب های از رهی معیری یکی از شعرای معاصر فارسی سراست. در این کتاب ابتدا به بررسی زندگی و شخصیت ادبی محمدحسن رهی معیری و دیدگاه های ادبی وی پرداخته شده و سپس مجموعه‌ای از اشعار ایشان در قالب ‌های …

ادامه‌ی مطلب

دیوان اشعار هزلیات سوزنی سمرقندی

هزل در شعر و ادبیات فارسی، سخنی را می‌گویند که لحن و مضمونی رکیک و خلاف ادب داشته باشد و بی‌پرده از روابط جنسی یا تمایل جنسی سخن گوید و در تقابل با جد، پند و حکمت قرار می‌گیرد.هزل در پی موضوعی جدی نیست و با طنز و هجو متفاوت است؛ چرا که در طنز، …

ادامه‌ی مطلب

چشیدن طعم وقت

از میراث عرفانی ابوسعید ابوالخیر با مقدمه و تصحیح دکتر شفیعی کدکنی است که در آن می‌توانید بسیاری از اقوال و سخنان و روایات و اشعار این عارف نامی قرن چهارم هجری را پیدا کنید.از قول شفیعی کدکنی چنین آمده است که این کتاب نه حالات و سخنان بوسعید و نه اسرار التوحید کتاب دیگری …

ادامه‌ی مطلب

یادگار خون سرو

نوشته “هوشنگ ابتهاج (سایه)” او در ۶ اسفند ۱۳۰۶ در رشت متولد شد و ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ درگذشت. پدرش آقاخان ابتهاج از مردان سرشناس رشت و مدتی رئیس بیمارستان پورسینای این شهر بود. ابتهاج سرپرست برنامه گل‌ها در رادیوی ایران، پس از کناره گیری داوود پیرنیا و پایه‌گذار برنامه موسیقایی گلچین هفته بود. تعدادی از …

ادامه‌ی مطلب

یادداشت های پنج ساله

زنی آرایش روزگار ” در حالات شعری طاهره قره العین

نوشته: رضا فرخ فال، فاطمه(طاهره) و خواهر کوچکترش، مرضیه، در محیطی شدیدا مذهبی ولی متنعم و مرفه پرورش یافتند. فاطمه در آغاز سنین جوانی توانست به خاطر استعداد فوق‌العاده، اعجوبه‌ای در علم و به خاطر عدم مخالفت پدرش در ادامه تحصیلات او، به مراحل والای تحصیلات برسد، که این امر در آن دوران برای یک …

ادامه‌ی مطلب