Category: متفرقه

نورولوژی تفکر

نویسنده: دی. فرنک بنسون(D. Frank Benson) مترجم: دکتر تقی کیمیایی اسدی این کتاب اثری برجسته در حوزه علوم اعصاب شناختی است که به بررسی پایه‌های عصبی فرآیندهای فکری انسان می‌پردازد. این کتاب در سال ۱۹۹۴ توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده و به‌عنوان یکی از منابع معتبر در زمینه نورولوژی شناختی شناخته می‌شود. بنسون در …

ادامه‌ی مطلب

زندگی گالیله

نویسنده: برتولت_برشت. مترجم: کاوه کردونی این نمایشنامه ی محبوب و پرمخاطب به ماجرای نبرد و کشمکش دانشمند برجسته ی قرن هفدهم، گالیله، با کلیسا می پردازد. شخصیت گالیله، که اکتشافات «کفرآمیزش» درباره ی منظومه ی شمسی باعث شد در مرکز توجه نهاد تفتیش عقاید قرار گیرد، یکی از انسانی ترین و پیچیده ترین کاراکترهای خلق …

ادامه‌ی مطلب

جنگ‌هایی که دنیا را تغییر دادند

نویسنده: چالرز مسنجر مترجم: منوچهر پزشک از شروع تاریخ بشری، جنگ اشتغال دائم انسان‌ها بوده و این سخنی کاملاً معقول است که در هیچ لحظه‌ از زمان، جهان هیچگاه به صورت یکپارچه در صلح به سر نبرده است. همه جنگ‌ها تاریخ را تغییر می‌دهند و این مجموعه که برگزیده ٢٥ نبرد رخ داده از سده …

ادامه‌ی مطلب

خواب های تلخ و شیرین فضول باشی

نویسنده: ف الف کتاب «خواب‌های تلخ و شیرین آقای فضول باشی» اثری است که جسورانه در تاریک ‌ترین زوایای جامعه و ذهن انسان قدم می‌گذارد. این نمایشنامه‌ شجاعانه، مرزهای نقد و کنایه را می‌شکند و به مبارزه با تابوها و ساختارهای پوسیده می‌پردازد. نویسنده با طنزی تلخ و نگاهی نافذ، واقعیت‌های ناپیدا را به تصویر …

ادامه‌ی مطلب

کریم شیره ای (دلقک مشهور دربار ناصرالدین شاه)

کریم شیره ای (دلقک مشهور دربار ناصرالدین شاه قاجار بود) از رعایت ادب به شاه و مقربان درگاه و شاهزادگان معاف بود و اجازه داشت هر موقع، در هر کجا، نسبت به هر کس، هرچه دلش می‌خواهد بگوید. در زمان خفقان سیاسی ناصرالدین شاه، کریم شیره‌ای با ایهام و کنایه و با شدیدترین عبارات و …

ادامه‌ی مطلب

فارنهایت ۴۵۱

نویسنده: ری داگلاس مترجم: علی اصغر شیعه علی بردبری، پدربزرگم می‌گفت: هر کسی باید وقت مُردن یه چیزی پشت سرش باقی بذاره. یه بچه یا یه کتاب یا یه نقاشی یا یه خونه یا یه دیوار یا یه جفت کفش یا یه باغ سرسبز. یه چیزی که دستات یه جوری لمسش کرده باشه. این‌جوری وقتی …

ادامه‌ی مطلب

سفر روح

نویسنده: مایکل نیوتن مترجم: محمود دانایی سرنوشت «کارما» این نیست که ما همیشه دستخوش رخ دادهایی هستیم که روی آنها هیچ کنترل و تاثیری نمی توانیم داشته باشیم بلکه باید بدانیم ما در مقابل «کارما» مسئولیت هم داریم. قانون علت و معلول همیشه حاکم و اجتناب ناپذیر است. در نهایت ما خودمان سازنده ی سرنوشت …

ادامه‌ی مطلب

خلقیات ما ایرانیان

نویسنده.: محمدعلی جمال زاده بله! آمارهای کشورهای دیگر هم اما خیلی متفاوت از این نیست. دروغ در بسیاری از جاها عمومیت دارد. داده‌های ایتالیا و آمریکا را داریم که عددشان کم نیست. نمی‌خواهم بگویم ما در مقایسه با کشورهای دیگر چگونه‌ایم اما داده‌های آماری نشان می‌دهد. مردم از وضعیت رفتاری جامعه ایران ناراضی‌اند. در بسیاری …

ادامه‌ی مطلب

قانون اساسی ایالات متحده آمریکا

مترجم: شهرام ارشد نژاد قانون اساسی ایالات متحده آمریکا که در تاریخ ۱۷۸۹ به تصویب رسید، یکی از قدیمی‌ترین قانون‌های اساسی موجود جهان است و در طول بیش از ۲۲۰ سال هنوز به قوت خود باقی است. در حقیقت هیچگاه قانون اساسی ایالات متحده تغییر نکرده و صرفاْ اصلاحیه‌هایی به آن افزوده شده‌است. به همین …

ادامه‌ی مطلب

(بدون عنوان)