Category: تئاتر و سینما

نقش سینما در انقلاب ایران

0 نوشته:امیر شفقی، پرداختن به سینمای پیش از انقلاب را از جنبه‌های مختلفی می‌توان پی‌گرفت. آنچه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تاثیری‌ست که این سینما روی جامعه می‌گذارد و عاقبتی‌ست که خود پیدا می‌کند. حالا و از این فاصله زمانی که نگاه می‌کنیم تاثیر سینما بر جامعه‌ی آن‌روز را بهتر می‌توانیم تحلیل نماییم. به‌بیانی دهه …

ادامه‌ی مطلب

سیری در تئاتر مردمی اصفهان (نمایشگاه‌های مردم شناسی و فرهنگ عامه ایران)

نوشته : پرویز ممنون. سیری در تئاتر مردمی اصفهان دفتر‌ی‌ست در شرح و توصیف نمایشهای مردمی اصفهان. مرکز مردم‌شناسی ایران دفتر حاضر را به مناسبت برگزاری نمایشگاه تئاتر عامیانه اصفهان در نخستین جشن فرهنگ مردم انتشار می‌دهد. کتاب حاضر تالیف پرویز ممنون است که در سال 1356 توسط مرکز مردم شناسی ایران به چاپ رسیده …

ادامه‌ی مطلب

روزنامه تیاتر_ شیخ علی میرزای حاکم بروجرد وعروسى با دختر پادشاه پریان مشتمل بر چند پرده به انضمام شرح احوال و آثار نویسنده

نوشته : میرزا رضا خان طباطبایی نایینی مصحح: محمد گلبن, فرامرز طالبی .میرزا رضاخان طباطبائی نائینی یکی از اندیشمندان و یکی از حلقه‌های به‌هم‌پیوسته جریانات روشنفکری دوران انقلاب مشروطه ایران است. نخستین شماره روزنامه تیاتر را میرزا رضاخان در تاریخ سه‌شنبه، چهارم ربیع‌الاول 1326 قمری در تهران منتشر کرد. این روزنامه تا جمادی‌الاول 1326 در …

ادامه‌ی مطلب

آئین و اسطوره در تئاتر

نوشته :جلال ستاری این کتاب دربرگیرنده مقالاتی است که جلال ستاری ترجمه کرده و نوشته و همه در مجله «نمایش» منتشر شده است. کتاب در سه بخش تئاتر در شرق، پسیکودرام و آئین و اسطوره سامان یافته است. عناوین برخی از نوشتارهای کتاب بدین ترتیب است: تئاتر شرق و تئاتر غرب؛ کریک، یتس و تئاتر …

ادامه‌ی مطلب

آوازهایی که مادرم به من آموخت

نویسنده: رابرت لینزی. سرگذشت مارلون براندو یکی از تاثیر گذارترین بازیگران تاریخ سینماست . مارلون براندو هنرپیشه آمریکایی ستوده شده ترین بازیگر تاریخ سینمای جهان است . وی نوجوانی پرفراز و نشیبی داشته و به گفته خودش بازیگری شغل پوچی برایش بوده و تمام درآمدش را صرف روانپزشکها می کرده است . آنچنان که خودش …

ادامه‌ی مطلب

پادشاه یک چشم

نویسنده: کارلوس فوئنتس ️مترجم : فریبا کامکاری، نمایشنامه حاضر، از کارلوس فوئنتس نویسنده معروف آمریکای لاتین و مکزیک است. دو شخصیت “دوک “و “دوناتا” در سراسر آن حضور دارند: دوناتا زنی میانسال، همسر یکی از فرماندهان ارتش و دوک خدمتکار منزل آنهاست .فرمانده به مدت یک هفته به ماموریت رفته است ;از این رو “دوک …

ادامه‌ی مطلب

اپرای چهار پنی (اپرایی برای بینوایان)

نویسنده: برتولت برشت مترجم: حمید محوی، The Beggar’s Opera – اپرای گدایان – برای نخستین بار در سال 29 ژانویه 1728 در لندن، در رویال تآتر لینکلن روی صحنه به نمایش درآمد و طی 62 شب به موفقیت چشمگیری دست یافت. بی درنگ این نمایشنامه در شهرهای بزرگ انگلستان، اسکاتلند، ولز تا ایرلند به روی …

ادامه‌ی مطلب

حکومت نظامی

نویسنده: آلبر کامو ترجمه دکتر یحیی مروستی، حکومت نظامی که در شهر کادیز (Cadiz) اسپانیا آغاز می شود، نمایشنامه ای در سه بخش است. این مصیبت طاعونی است که به مثابه مرد یونیفرم پوشی مجسم شده که با یک منشی زن با عنوان مرگ همراه شده است. طاعون بر شهر مسلط می شود و مرگ …

ادامه‌ی مطلب

شناخت نظام‌های تئاتر : برشت ، گرتفسکی ، پیتر بروک و …

مؤلف: شومیت میتر،ترجمه: عبدالحسین مرتضوی، میترا علوی طلب این کتاب در زمینه‌ی سنجش تکنیک کارگاه‌های تئاتر نگاشته شده با بهره‌ گرفتن از آموزش دانشگاهی و تجارب عملی به ارزیابی سه سرمشق اصلی در هنر نمایش یعنی استانیسلاوسکی، برشت و گروتفسکی و تاثیر آرای این سه تن در کار پیتربروک اختصاص یافته است. در مقدمه آمده …

ادامه‌ی مطلب

بازگشت به خانه

نویسنده: هارولد پینتر مترجم: اختر شریعت زاده، برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات است که برای اولین بار در سال 1965 انتشار یافت. در خانه ای قدیمی و نیمه مخروب در شمال لندن، خانواده ای از مردها زندگی می کنند: مکس، بزرگترین فرد خانواده که پیرمردی پرخاشگر است، برادر جوانتر و به درد نخور او، …

ادامه‌ی مطلب